30 d’oct. 2010

El canvi real


El programa electoral dels socialistes, per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre, demostra que coneixem bé el nostre país, la seva gent i el camí que tenim per endavant tots plegats. Alguns diuen que la campanya servirà per sondejar qui té més ambició per Catalunya, a nosaltres ja ens està bé, perquè tenim arguments incontestables que hem anat forjant governant apassionadament els darrers 7 anys.

Amb el PSC al capdavant del Govern de la Generalitat, ara i no quan governava CiU, Catalunya ha obtingut el més alt nivell d’autogovern gràcies al nou Estatut, ha gaudit de més recursos gràcies al nou model de finançament i ha rebut més inversió pública de l’Estat gràcies a l’acord de desplegament de la disposició addicional tercera del nostre Estatut; amb nosaltres i amb el desplegament de les polítiques socials més importants.

Mai com ara s’ha treballat tant per Catalunya i per la seva gent, per això diem que cada dia hem contractat 2 metges, 3 mossos i 5 mestres, perquè és la veritat. Perquè hem apostat de valent pels serveis públics de qualitat, perquè no hem enredat ningú i perquè hem fet polítiques d’esquerres. Per aquest motiu el canvi real és impossible que estigui representat per Artur Mas, el candidat de CiU que representa el mateix de sempre i ve acompanyat per un equip de persones que no es caracteritzen per ser “noves cares” precisament, sinó les mateixes dels darrers governs Pujol. Aquesta dreta esgotada i demostrada no vàlida els darrers anys, de velles receptes que, malgrat s’envoltin de senyeres, no són les que necessiten en una majoria de catalans.

El canvi real és: l’Aeroport Lleida-Alguaire, el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació, la Ciutat de la Justícia, la L9 del Metro, l’aposta per les energies renovables, la Reforma de l’Impost de Successions i Donacions, la dessalinitzadora i la nova T1 de l’aeroport del Prat, el traspàs de Rodalies, el tercer carril de l’AP-7, el nou Hospital de Sant Joan Despí o el Sincrotró Alba de Cerdanyola. I en polítiques de Joventut, el canvi real és: multiplicar per 6 les borses d’habitatge o ajudar a més de 40.000 joves a emancipar-se. El canvi real, per tant, només el representa el candidat del PSC a seguir encapçalant el govern de la Generalitat, només el representa el President Montilla.

Perquè hem demostrat ser capaços de governar i tirar endavant un país, de desmuntar tòpics i mentides, de tocar de peus a terra però amb l’objectiu d’una Catalunya més forta i una societat més justa. Perquè el partit encara no s’ha jugat i perquè creiem en la victòria el proper 28N, lluitarem i guanyarem!