21 d’ag. 2012

Les retallades del Govern Rajoy ataquen frontalment la societat


El PSC de Cerdanyola indica que la reducció de recursos implica tornar a models anterior a la llei de dependència quan és un tema que afecta més de 106.000 persones a Catalunya. Es manifesta que les retallades del govern presidit per Mariano Rajoy posen "en risc la sostenibilitat del sistema" de dependència ja que les últimes mesures decretades pel govern suposen l'eliminació de 283 milions d'euros destinats a actuacions de dependència.

A més, es considera que hi ha altres mesures que perjudiquen la gent gran com l'increment de l'IRPF ja que la presidenta del PSC local defensa que suposa a la pràctica la reducció de les pensions. S'indica que altres mesures que afecten la gent gran són "la imposició del copagament sanitari".

Des del PSC creuen que cal fer sortir a la llum pública les dades sobre la llei de dependència i "posar alertes sobre el seu desmantellament". S'indica que les mesures de l'últim decret del govern Central suposen una reducció del 15% de la prestació econòmica per cures en l'entorn familiar i també la paralització de les noves prestacions en els pròxims dos anys. Aquest fet afectarà a 57.083 persones que han estat valorades com dependents moderats.

A Catalunya hi ha 152.974 persones acollides a les prestacions de la Llei de Dependència, mentre al conjunt d'Espanya la xifra arriba a 768.600 persones. La presidenta del PSC de Cerdanyola destaca que les retallades en aquesta matèria afecten molt especialment les dones grans que, a més, acostumen a tenir les pensions més baixes.

Es posa de relleu que a Cerdanyola s'han fet més de 2.555 valoracions de persones amb dependència, la gran majoria persones més grans de 65 anys i fins a 1.386 persones més grans de 80 anys. Tres quartes parts d'aquestes persones són dones. El PSC creu que el sistema de dependència és sostenible, però reclama més finançament per poder mantenir-se.